Enpä ole aiemmin ajatellut käytänkö ja kuinka paljon, sosiaalista mediaa. Jotenkin olen mieltänyt sen nuorempien jutuksi ja sangen epäsosiaalisena yksilönä en kaipaakaan jatkuvaa framilla ja tavoitettavissa oloa. Mutta olenhan minä somea käyttänyt sitä kummemmin ajattelematta mm. työkuvioissa. Luokkakäynneillä on keskusteltu Wikipedian ja 1960 -luvulla ilmestyneen tietosanakirjan eroavaisuuksista ja YouTubesta katseltu kirja- ja leffatrailereita.

Ja kappas vaan, Facebookissa olen ollut kohta 10 vuotta. Facebookia ja WhatsAppia käytän yhteydenpitoon suvun ja ystävien kesken. Nämä olen varsinaisesti mieltänyt siksi sosiaaliseksi mediaksi, kun niissä jonkun verran tuotan tekstiä, julkaisen valokuvia, onnittelen synttärisankareita. Totta puhuen, sukulaisten kanssa ei tulisi postikorttia laitettua tai soiteltua niin useasti kuin FB:ssä tulee heitettyä kommenttia. Voisin jopa sanoa, että serkkujen kanssa on tullut pidettyä kivasti yhteyttä ja ollaan näin puolin ja toisin enemmän kärryllä toistemme arjesta – puolen Suomen halki kun tulee matkattua korkeintaan kerran vuodessa kyläilemään.

Työni on suureksi osaksi asiakaspalvelua ja FB:n kautta tulee hoidettua joskus myös sitä. Juuri äsken sovittiin maanantain valokuvanäyttelyn pystytyksen aikataulua ja jokunen asiakas tilailee aineistoa yksityisviestillä, mikä on tosi näppärää.

Tunnustan nyt tässä yhteydessä, että hurahdin kyllä joksikin aikaa siihen farmipeliin. Oli tosi kiva leikkiä vähän erilaista ”kotia” - hommata elukoita, maata, kukkapenkkiä, perustaa aarnimetsä omille kulmille outoine possuineen. Enemmän toteutin siinä itseäni, kuin pelasin ketään vastaan tai yritin olla porukan rikkain.

No WhatsApp on sitten enemmänkin kuin puhelimen käyttöä tai oikeastaan näpsempi kuin puhelin. Helppoa laittaa lyhyt teksti menemään, vastauksen kuulee saaneensa ja siihen voi perehtyä sitten kun tilanne sallii. Nuoriso reagoi viesteihin tosi nopeasti ja tätäkin kautta saan parilta asiakkaalta työviestejä. Mobiili kun on aina mukana. Facebookia en käytä puhelimessa, työkoneella se on työpäivän avoinna.

Nyt opiskelukuvioissa WhatsApp on mainio vertaistukikäytössä. Ryhmässä on aina joku kuulolla ja apua saa tosi nopeasti tarvittaessa ja näin kesällä on kiva kuulla mitä porukat puuhaa.